Duurzaam of verduurzaamd hout

Wel of niet milieuvriendelijk?

Bij bouw of verbouw is de keuze van de houtsoort die gebruikt gaat worden een belangrijke. Denk hierbij onder andere aan duurzaamheid en milieu.
Vaak worden de termen duurzaam of verduurzaamd hout door elkaar gehaald. Het grote verschil tussen duurzaam en verduurzaamd hout heeft te maken met het productieproces en de consequenties voor de natuur en de bevolking.

Duurzaam hout komt uit beheerde speciale productiebossen. Het hele proces is gecontroleerd en er wordt geen schade aangebracht aan het milieu.
Verduurzaamd hout duidt op hout dat een speciale behandeling heeft gehad, die er op gericht is om de levensduur van het hout te verlengen. Dit proces kan ook op milieuvriendelijke wijze plaatsvinden, dus hoeft niet perse milieuonvriendelijk te zijn.

Aannemersbedrijf W.A. van Engeland & Zn in Apeldoorn kan u goed uitleggen welke houtsoorten er zijn en welke processen deze hebben doorgemaakt. Zij helpen u een keuze te maken welk soort hout voor uw bouw of verbouw het beste passen. Als u namelijk hout goed uitzoekt, dan is het een milieuvriendelijk materiaal en een mooi product om mee te werken.

Op de foto ziet u een moderne woning aan de Isendoornlaan gebouwd door W.A. van Engeland & Zn. Een passieve nieuwbouw woning waar veel met (milieuvriendelijk) hout is gewerkt.  Een prachtig en natuurlijk resultaat met een moderne uitstraling.

Meer weten? Info@vanengeland.nl

Comments are closed.